ВООЗ підписала контракт на постачання 40 млн доз вакцини від COVID

Читать на русском
Сьогодні Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) підписала контракт з Pfizer/BioNTech на постачання 40 мільйонів доз вакцини від COVID-19 у рамках програми COVAX.

Сьогодні Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) підписала контракт з Pfizer/BioNTech на постачання 40 мільйонів доз вакцини від COVID-19 у рамках програми COVAX.

Про це йдеться на сайті компанії.

«Pfizer і BioNTech сьогодні оголосили про попередню угоду про закупівлю з COVAX до 40 мільйонів доз вакцини Pfizer-BioNTech COVID-19. Дози будуть доставлені протягом 2021 року», - йдеться в повідомленні.

У пресслужбі додали, що перші дози будуть доставлені у першому кварталі 2021 року.

Pfizer і BioNTech нададуть COVID-вакцину глобальній ініціативі COVAX, що забезпечує рівний доступ розподілу вакцин, по некомерційній ціні для 92 країн.

«Сьогодні я радий оголосити, що COVAX підписала угоду з Pfizer/BioNTech... На додаток до цього ми очікуємо постачання 150 мільйонів доз вакцини AstraZeneca/Oxford, яка чекає на дозволу на використання в надзвичайних умовах, які будуть доступні для розподілу через програму COVAX в першій чверті цього року», - сказав на брифінгу генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсус.

Він також зазначив, що голова ВООЗ підкреслив, що розподіл препарату від коронавірусу в рамках програми COVAX розпочнеться вже в лютому. У цьому році в рамках програми планується доставити два мільярди доз вакцин.

Раніше повідомлялося, що ВООЗ поки що не зафіксувала жодного випадку смерті від вакцин проти COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: