Степанов розповів, що у лютому Україна може отримати ще одну вакцину від COVID

Читать на русском
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна може отримати ще одну вакцину від коронавірусу, найближчим часом із постачальником повинні підписати відповідний контракт.
Фото з відкритих джерел

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна може отримати ще одну вакцину від коронавірусної інфекції: найближчим часом із постачальником повинні підписати відповідний контракт.

Про це він розповів в ефірі телеканалу Україна 24.

Вакцинація від COVID-19: який план має Україна та інші держави світуУ Британії хочуть до вересня вколоти хоча б одну дозу COVID-вакцини кожному дорослому, в Чехії – до вересня прищепити близько 60 відсотків дорослого населення.

«Я не виключаю, що у нас буде вакцина ще одного виробника. Сподіваюся, що на цьому тижні ми укладемо договір і тоді зможемо про це розповісти», - зазначив урядовець.

Він підкреслив, що у лютому очікують й на можливу поставку обмеженої кількості вакцини Pfizer/BioNTech (210 тисяч доз) у межах договору з ініціативою COVAX.

Міністр також додав, що у лютому до України повинна надійти і перша партія китайської вакцини (700 тисяч доз) Sinovac.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що глобальний механізм розподілу вакцин від коронавірусу COVAX може запрацювати вже у лютому.

Також ми писали, що Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендував Раді ухвалити законопроект №4613, завдяки якому Україна зможе використовувати вакцини від коронавірусу Pfizer/BioNTech, Sinovac Biotech, Moderna, Sinopharm, AstraZeneca.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: