КСУ розглянув указ Зеленського щодо відсторонення Тупицького

Читать на русском

Сьогодні КСУ провів збори у зв'язку з указом глави держави Володимира Зеленського про відсторонення Олександра Тупицького від виконання обов'язків судді.

Сьогодні КСУ провів збори у зв'язку з указом глави держави Володимира Зеленського про відсторонення Олександра Тупицького від виконання обов'язків судді.

Про це йдеться в заяві КСУ.

Так, судді висловили стурбованість ситуацією, що склалася, заявивши про «неприпустимість» таких дій з боку президента. Також вони відзначили, що Конституція України має найвищу юридичну силу, а закони та інші нормативно-правові акти мають відповідати їй. При цьому звільнити суддю КСУ від обов'язків, згідно з Конституцією, можна лише у разі припинення його повноважень, затримання або утримання його під вартою або під арештом.

«Збори суддів Конституційного суду України звертають увагу на неприпустимість недотримання органами державної влади та посадовими особами приписів Конституції України, що може призвести до блокування роботи Конституційного суду України, що унеможливить здійснення конституційного контролю з метою забезпечення верховенства Конституції України, утвердження прав і свобод людини», - повідомили в КСУ.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення голови КСУ Олександра Тупицького від посади судді на два місяці.

В КСУ заявили, що своїм указом Зеленський перевищив повноваження.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: