У Держохороні пояснили, чому не пускають Тупицького до будівлі КСУ

Читать на русском
Олександра Тупицького не пускають до будівлі КСУ 19 січня співробітники Держохорони, оскільки діють за зверненням ДБР на виконання указу президента,
фото t.me/pavlovskynews

В Управлінні державної охорони України підтвердили інформацію про те, що їх співробітники не пускають до будівлі Конституційного суду його главу Олександра Тупицького. Працівники охорони діють за зверненням ДБР.

Про це йдеться в заяві на офіційному сайті Держохорони у вівторок, 19 січня.

Перезавантаження КСУ: чому Зеленський не може відсторонити ТупицькогоЮрист пояснив, чому не можна просто звільнити Тупицького чи будь-якого іншого суддю КСУ та які процеси нині відбуваються довкола суду.

Як повідомляється, співробітники Держохорони діють за зверненням Держбюро розслідувань на виконання указу президента, а також для усунення ризиків, у «зв'язку з якими був відсторонений Тупицький О.М. з посади судді Конституційного Суду України і для недопущення останнього до приміщень Конституційного суду України терміном дії указу президента України від 29.12.2020 №607 (два місяці)».

При цьому у відомстві підкреслили, що працівники УДО діють в межах своїх повноважень, передбачених законом.

Нагадаємо, сьогодні вранці стало відомо, що Олександра Тупицького не пустили на робоче місце до КСУ співробітники Управління державної охорони. В КСУ заявили, що дії Держохорони блокують діяльність всього суду.

Раніше в суді розповіли подробиці відпустки Тупицького в Дубаї.

29 грудня президент Володимир Зеленський своїм указом відсторонив на два місяці главу КСУ Олександра Тупицького від виконання обов'язків судді. В Офісі генпрокурора заявили, що відсторонення глави КСУ – законно.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: