Главу КСУ Тупицького не пустили на робоче місце

Читать на русском
Сьогодні главу Конституційного суду України Олександра Тупицького не пустили на робоче місце співробітники Управління державної охорони.
Фото: interfax.com.ua

Сьогодні главу Конституційного суду України Олександра Тупицького не пустили на робоче місце співробітники Управління державної охорони.

Про це повідомили у пресслужбі КСУ.

Сам Тупицький назвав це «черговою спробою протиправного втручання» в діяльність голови КСУ, спрямованою на блокування роботи суду.

«Указом президента України Олександр Тупицький усунений з посади судді Конституційного суду України, керівництво як голова суду він повинен виконувати, оскільки на це його уповноважили судді Конституційного суду України», – йдеться в повідомленні.

У КСУ додають, що неможливість виконувати свої функції Тупицьким призведе до дестабілізації роботи всього суду.

На ситуацію вже відреагували в Офісі президента. Там заявили, що не мають повноважень впливати на ситуацію з КС, тому не мають інформації про діяльність будь-якої служби на території, поблизу будівлі суду або про працевлаштованих там осіб.

Нагадаємо, Тупицький усунений від роботи на два місяці указом президента.

Зазначимо, нещодавно глава КС прилетів з відпочинку з ОАЕ, де проживання в готелі коштувало, за інформацією ЗМІ, 300 тисяч гривень на добу. Однак у суді заявили, що тур обійшовся йому у 240 тисяч за тиждень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: