В КСУ розповіли подробиці відпочинку Тупицького в Дубаї

Читать на русском

Глава КСУ Олександр Тупицький разом з родиною перебуває у відпустці в ОАЕ, проживає в готелі, а не на королівській віллі.
interfax.com.ua

Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький до 13 січня перебуває у відпустці. Він відпочиває зі своєю сім'єю в одному з готелів Об'єднаних Арабських Еміратів.

Про це повідомив відділ комунікації КСУ і правового моніторингу у вівторок, 12 січня.

Перезавантаження КСУ: чому Зеленський не може відсторонити ТупицькогоЮрист пояснив, чому не можна просто звільнити Тупицького чи будь-якого іншого суддю КСУ та які процеси нині відбуваються довкола суду.

«6 січня 2021 року Голова Суду Олександр Тупицький спільно з дружиною та сином вилетіли на відпочинок до Об'єднаних Арабських Еміратів, де пробудуть до 13 січня 2021 року. Вартість пакету послуг, наданого туристичним оператором на трьох осіб, становить 242116,43 грн. У вартість туру входить авіапереліт в обидва боки, проживання у двокімнатному номері готелю, дворазове харчування, трансфер, страхування та вартість туристичного обслуговування. Зазначене спростовує неправдиві заяви окремих осіб і ЗМІ про оренду Олександром Тупицьким разом з сім'єю королівської вілли в Дубаї вартістю 300 тис грн на добу», - йдеться в повідомленні суду на сайті КСУ.

Відділ комунікації також оприлюднив документи, що підтверджують путівку Тупицького в Kempinski Hotel (Дубаї).

У суді уточнили, що нарахована голові КСУ винагорода за грудень 2020 року - 433 тис 538,60 грн - покриває витрати на відпочинок.

«Також, за словами Тупицького, інформація про його відпочинок в Дубаї з українськими і російськими бізнесменами, які причетні до кримінального світу, є відвертою брехнею», - додали в пресслужбі.

Крім того, відділ комунікації суду заявив, що глава КСУ «надав вичерпну інформацію з цього приводу і подальше спілкування припиняє».

Нагадаємо, 29 грудня президент України Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення глави КСУ Олександра Тупицького з посади судді на два місяці.

В КСУ заявили, що своїм указом Зеленський перевищив повноваження, проте 4 січня розглянули указ глави держави. За підсумком засідання судді заявили про «неприпустимість» таких дій з боку президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: