Кравчук розповів про перспективи проведення обміну полоненими

Читать на русском
Без згоди Росії і бойовиків провести обмін полоненими до кінця нинішнього року нереально. Про це повідомив глава ТКГ в Мінську Леонід Кравчук.

Без згоди Росії та бойовиків провести обмін полоненими до кінця нинішнього року нереально.

Про шанси домовитися про обмін в ефірі Україна 24 розповів голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

«Якщо ОРДЛО і російська сторона не проявлять відповідної волі, рішення і бажання, це нереально, тому що українська сторона вирішила всі питання, пов'язані з обміном. Список із 11 осіб ми давно вже передали, тепер чекаємо весь час зустрічного списку, але, на жаль, такого немає. І це головна причина того, що такий обмін утримуваними особами під загрозою», - сказав Кравчук.

Він також назвав умови для обміну «всіх на всіх».

План дій щодо Донбасу: чи стане дієвим новий підхід ТКГЗмінити дискурс довкола розв'язання конфлікту на Донбасі можливо тільки за рахунок нестандартних рішень, які виходять за межі бачення Кремля, вважає експерт.

«На останньому засіданні ми звернулися до ОРДЛО і Росії допомогти або зробити кроки для вирішення питання. Якщо ми це питання сьогодні вирішимо, то наступне питання всіх на всіх стане реальним, а якщо ні - то він не зважиться», - сказав Кравчук.

Крім того, він оцінив можливість проведення зустрічі лідерів нормандського формату.

«Сумніви є, звичайно. Але я вірю, що якщо не буде зустрічі на вищому рівні, то зустріч на рівні політичних радників могла б відбутися. Зараз дуже потрібна така зустріч, особливо на вищому рівні», - сказав він.

За словами Кравчука, завдання щодо Донбасу можуть бути вирішені тільки на рівні голів держав.

«Мінські переговори можуть тільки сприяти, або організовувати, рекомендувати відповідні кроки для вирішення тих проблем, які будуть поставлені в нормандському форматі. Не може бути декількох центрів, де будуть вирішуватися питання», - сказав він.

Раніше Росія в ТКГ підтримала план бойовиків щодо Донбасу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: