Грузія затвердила відновлення регулярних авіарейсів

Читать на русском
Грузія відновлює міжнародне регулярне авіасполучення з 1 лютого 2021 року. Заборона діяла на тлі пандемії.
фото: Джо Харрісон

Грузія повністю скасовує обмеження на міжнародне регулярне авіасполучення з 1 лютого 2021 року.

Про це заявила глава Мінекономіки Натія Турнаво сьогодні, 22 січня, на брифінгу, передає інформаційне агентство «Новини-Грузія».

«Низький сезон» та COVID-19: коли повноцінно відновиться авіаперевезенняНа зменшення кількості авіаперельотів вплинула, як і коронакриза, так і зимовий сезон, коли традиційно польотів здійснюється менше, вважає експерт.

«Допущені будуть регулярні рейси (з 1 лютого - ред.) Це означає, що всі авіакомпанії, які до сих пір діяли або продовжують діяти в Грузії, або ж нові компанії, які висловили побажання зайти в Грузію, зможуть спланувати регулярні польоти і виконувати їх з певною частотою», - заявила Турнаво.

При цьому глава Мінекономіки зазначила, що авіарейси будуть виконуватися «з дотриманням всіх медичних протоколів і заходів безпеки».

Турнаво підкреслила, що зняття обмежень не означає швидкого відновлення авіаційного ринку. Що стосується туристичних візитів, перші групи мандрівників прибудуть до Грузії «з більш безпечних країн», де вже розпочато вакцинацію від коронавірусу.

Як відомо, на тлі пандемії Грузія у березні 2020 року закрила кордони для іноземців, за винятком особливих випадків, і припинила авіасполучення в усіх напрямках. Заборону продовжували до 31 січня 2021 року.

Нагадаємо, уряд Грузії анонсував відновлення регулярного авіасполучення з лютого 2021 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: