Український туризм через пандемію втратив близько 60 мільярдів

Читать на русском
У 2020 році туристична галузь України отримала близько 60 млрд гривень збитків через пандемію коронавірусу.
фото ДАРТ

У минулому році туристична галузь України втратила 60 млрд гривень через пандемію коронавірусу.

Про це повідомила глава Держагентства розвитку туризму України Мар'яна Олеськів в ході пресконференції «Оцінка впливу COVID-19 на готельну індустрію України» у середу, 20 січня, передає Інтерфакс-Україна.

Олександр ТкаченкоМіністр культури та інформаційної політики України
Ткаченко запевнив, що у 2020 році запрацює реєстр туристичних учасників ринку та об'єктівСказано 11 вересня 2020 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Якщо у світі втрати туристичної галузі склали близько 800 млрд доларів, то в Україні, за нашими підрахунками, близько 60 млрд грн. Це збитки, які галузь отримала у 2020 році», - заявила вона.

При цьому Олеськів уточнила, що детальні результати прибутку і збитків індустрії в 2020 році агентство планує оприлюднити на початку лютого.

Глава ГАРТ також звернула увагу на те, що Україна все ще немає детальних статистичних даних щодо туристичного ринку і його учасників. За її словами, для Держагентства це буде один з пріоритетів у 2021 році.

«У тому бюджеті, яким ми володіємо, а це 100 млн грн, ми плануємо значну частку фінансування направити на створення Єдиного туристичного реєстру, де зможуть зареєструватися всі засоби розміщення і суб'єкти туристичної діяльності та отримувати оперативну статистику хоча б щомісяця», - розповіла Олеськів.

Нагадаємо, раніше в УЗ розповідали, як хочуть розвивати внутрішній туризм.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: