Європарламент засудив агресивну політику Росії щодо України

Читать на русском
Депутати Європейського парламенту ухвалили дві резолюції, в яких вони засудили агресивну політику Росії щодо України, а також окупацію російською армією частин України та Грузії.
Архівне фото

Депутати Європейського парламенту ухвалили дві резолюції, в яких вони засудили агресивну політику Росії щодо України, а також окупацію російською армією частин України та Грузії.

Про це повідомляє DW.

У Європарламенті заявили про масштабний витік данихДані 1,2 тисячі співробітників потрапили у відкритий доступ, торкнувшись 15 тисяч облікових записів інших фахівців у справах Євросоюзу.

Зазначається, що у резолюції щодо Спільної безпекової та оборонної політики ЄС у 2020 році вказано, що Європарламент «занепокоєний тим, що великі частини України та Грузії окуповані військами Російської Федерації в порушення міжнародного права».

Також євродепутати занепокоєні присутністю військ РФ у Молдові, а також тим, що «Росія продовжує дестабілізовувати мир і безпеку в регіоні».

У резолюції також підтверджується відданість незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України та всіх інших країн Східного партнерства.

Також Європарламент ухвалив і другу резолюцію, яка присвячена імплементації Спільної зовнішньої та безпекової політики ЄС у 2020 році. За неї проголосували 340 парламентарів, 100 - висловилися проти, ще 245 - утрималися.

У цій резолюції Європарламент засудив агресивну політику Росії щодо України, її негативну роль у кількох заморожених конфліктах і тиск на деяких із сусідів ЄС, на додачу до порушення нею прав кримських татар, її блокаду Азовського моря, продовження захоплення українських газових родовищ у Чорному морі та порушення територіальної цілісності Грузії та Молдови.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що депутати Європейського парламенту планують ухвалити резолюцію про припинення будівництва газопроводу «Північний потік-2» через арешт російського опозиціонера Олексія Навального.

Також ми писали, що у листопаді Європарламент ухвалив резолюцію щодо ситуації в Білорусі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: