Європарламент затвердив бюджет ЄС до 2027 року

Читать на русском
Депутати Європейського парламенту під час пленарної сесії, яка відбулася 16 грудня у Брюсселі, затвердили семирічний бюджет Європейського Союзу.
Фото з відкритих джерел

Депутати Європейського парламенту під час пленарної сесії, яка відбулася 16 грудня у Брюсселі, затвердили семирічний бюджет Європейського Союзу.

Про повідомляється на сайті Європарламенту.

У повідомленні зазначено, що за документ, погоджений з Радою Євросоюзу 10 листопада, проголосували 548 євродепутатів. Проти його ухвалення виступив 81 парламентар, ще 66 - утрималися.

Затверджений бюджет складає 1074,3 мільярда євро. Також депутати Європарламенту підтримали переведення додаткових 15 млрд євро на ключові програми, зокрема, науку, охорону здоров'я та зелену економіку.

Бюджет ЄС також включає фонд відновлення економіки від наслідків пандемії коронавірусу.

Нагадаємо, 16 листопада посли країн ЄС у Брюсселі узгодили умови розподілу коштів в бюджеті ЄС на 2021-2027 роки і фонді відновлення економіки країн ЄС, які постраждали від пандемії коронавірусу.

Усі країни ЄС, крім Польщі та Угорщини, погодилися зі спільною пропозицією Німецького головування в ЄС і Європарламенті, що розподіл європейських коштів має залежати від дотримання країнами принципів верховенства права.

Пізніше польський прем’єр заявив, що Європейський Союз, до складу якого нині входять 27 країн, може бути зруйнований через новий механізм розподілу спільного бюджету на 2021 рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: