Європарламент ухвалив резолюцію щодо ситуації в Білорусі

Читать на русском
Європейський парламент ухвалив термінову резолюцію щодо ситуації у Білорусі, яка пов’язана із порушенням в країні прав людини та вбивством протестувальника Романа Бондаренка.
Фото з відкритих джерел

Європейський парламент ухвалив термінову резолюцію щодо ситуації у Білорусі, яка пов’язана із порушенням в країні прав людини та вбивством протестувальника Романа Бондаренка.

Про це повідомляє пресслужба Європарламенту.

Зазначається, що за документ проголосували 613 депутатів. Проти його прийняття виступив 41 парламентар і ще 35 – утрималися. У ньому депутати засудили насильство щодо мирних протестувальників у Білорусі, зокрема випадки застосування тортур з боку силовиків.

Засудили євродепутати і вбивство Романа Бондаренка, яке було скоєне прибічниками режиму Лукашенка.

«Європарламент у можливо рішучих термінах засуджує вбивство Романа Бондаренка, та висловлює співчуття його родині та всім родинам, які втратили близьких в результаті репресій режиму Лукашенка», - йдеться у документі.

Також у резолюції зазначено, що Європейський Парламент не прийняв результати так званих президентських виборів від 9 серпня 2020 року.

Окрім того, парламентарі також висловили рішучу підтримку народу Білорусі, який виборює власні демократичні права, та закликали до проведення нових, вільних та справедливих виборів, у відповідності до міжнародних стандартів та за спостереження ОБСЄ/БДІПЛ, а також заморозки усіх європейських та міжнародних рахунків білоруської влади, включаючи кредити від Європейського інвестиційного банку, ЄБРР та інших фінансових установ ЄС.

Нагадаємо, послу України в Мінську Ігорю Кизимі 26 листопада вручили ноту протесту. Причиною МЗС Білорусі назвало серію «антибілоруських акцій» біля посольства, яке знаходиться у Києві.

Пізніше стало відомо, що Білорусь має намір ввести санкції проти українських чиновників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: