В ЄС анонсували перегляд Угоди про асоціацію з Україною

Читать на русском
Президент Європейської ради Шарль Мішель та голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн анонсували глобальний перегляд Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.
Фото: Reuters

Президент Європейської ради Шарль Мішель та голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн анонсували глобальний перегляд Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Угода про спільний авіапростір з ЄС запланована на 2021 рік – КулебаПідписання угоди про створення спільного авіаційного простору між Україною та Європейським Союзом заплановане на 2021 рік.

Зазначається, що про плани щодо перегляду Угоди про асоціацію лідери ЄС сповістили українського президента Володимира Зеленського в листі за підсумками 22-го саміту Україна-ЄС, який відбувся 6 жовтня 2020 року.

В ОП зазначають, що керівники Ради Європи та Єврокомісії розраховують на початок поглибленої співпраці між Україною та ЄС.

«Планується поглиблення галузевої співпраці, зокрема у цифровій та екологічній сферах. Готується до підписання вже найближчим часом угода про спільний авіаційний простір. Розпочато роботу попередньої оціночної місії ЄС у контексті майбутньої угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції», - розповіли в Офісі президента.

Там також додали, що перегляд Угоди про асоціацію розпочнеться вже у 2021 році.

Нагадаємо, «Слово і діло» з’ясовувало, що обіцяють українські політики щодо співпраці нашої держави з ЄС.

Також наші аналітики зібрали обіцянки нової та попередньої влади щодо НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: