Єврокомісія зібрала 9,5 млрд євро на розробку вакцини від коронавірусу

Читать на русском
Єврокомісія на першому етапі глобального марафону зі збору коштів на розробку вакцини від коронавірусу зібрала 9,5 млрд євро.

Єврокомісія на першому етапі глобального марафону зі збору коштів на розробку вакцини від коронавірусу зібрала 9,5 млрд євро.

Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у Twitter у вівторок, 26 травня.

Засоби зібрали під час першого етапу глобального марафону, організованого Європейською комісією. Гроші вдалося зібрати завдяки пожертвам організацій, фондів, урядів країн і окремих осіб.

«Чудовий результат - пройдений перший етап глобального марафону зі збору коштів, який організовує Єврокомісія. Починаючи з 4 травня, уряди країн, організації, фонди і окремі особи надали 9,5 млрд євро для боротьби з коронавірусом. Світ проявляє солідарність! Слідкуйте за новинами, нова інформація буде в четвер», - написала фон дер Ляєн.

Як повідомлялося, у Словенії фахівці Національного інституту хімії приступили до тестування власної вакцини від нового коронавірусу на мишах.

Раніше італійські дослідники заявили про розробку першої у світі вакцини, здатної протистояти зараженню коронавірусом.

Нагадаємо, в ООН ухвалили резолюцію щодо майбутньої вакцини від коронавірусу.

Також повідомлялося, що президент Володимир Зеленський пообіцяв українським вченим 1 млн доларів за вакцину проти COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: