Єврокомісія схвалила виділення кредиту Україні

Читать на русском
Європейська комісія схвалила виплату Україні кредиту в розмірі 500 млн євро в рамках четвертої програми макрофінансової допомоги (MFA).

Європейська комісія схвалила виплату Україні кредиту в розмірі 500 млн євро в рамках четвертої програми макрофінансової допомоги (MFA).

Це останній транш у рамках цієї програми, йдеться в повідомленні на сайті Європейської комісії.

Повідомляється, що з цим траншем ЄС в цілому надав Україні у вигляді позик 3,8 млрд євро. Це найбільша сума, яку виділяли країні-партнеру ЄС.

Як підкреслив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, Україна залишається одним із пріоритетів європейського порядку денного.

«У рамках четвертої програми макрофінансової допомоги Україні завершила необхідні контрольні показники реформ, і ми готуємо виплату 500 млн євро. В рамках допомоги в боротьбі з наслідками пандемії ми надамо Україні додаткову допомогу в розмірі 1,2 млрд євро», - додав він.

Водночас єврокомісар з економіки Паоло Джентілоні зазначив, що це останній транш у рамках четвертої програми, а подальша підтримка України надаватиметься в пакеті заходів з боротьби з коронавірусом.

Уточнюється, що виділення траншу стало можливим після того, як Україна завершила 12 узгоджених з Брюсселем політичних дій. Вони включали заходи з боротьби з корупцією і відмиванням грошей, управління державними фінансами, банківським сектором, енергетикою, охороною здоров'я та соціальною політикою.

Кредит надається у вигляді довгострокових позик із низькими відсотками.

Раніше Єврокомісія зібрала 9,5 млрд євро на розробку вакцини від коронавірусу.

Також нагадаємо, Єврокомісія виділила Греції 700 мільйонів для боротьби з міграційною кризою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: