Єврокомісія затвердила програму допомоги для України

Читать на русском
Сьогодні Єврокомісія погодила 8 програм надання макрофінансової допомоги для підтримки партнерів по розширенню та сусідству.
flickr.com/soroll

Сьогодні Єврокомісія погодила 8 програм надання макрофінансової допомоги для підтримки партнерів по розширенню та сусідству.

Про це йдеться в заяві на офіційному сайті ЄК.

До числа програм увійшла також й Україна, яка отримає 1,2 млрд гривень.

«На сьогодні комісія від імені ЄС погодила меморандуми про взаєморозуміння за програмами макрофінансової допомоги (МФД) із вісьмома партнерами. Угоди є частиною пакета МФД на 3 мільярди євро для десяти партнерів по розширенню та сусідству, котре покликане допомогти їм зменшити економічні наслідки пандемії коронавірусу», - йдеться в заяві.

Меморандуми про взаєморозуміння вже узгоджені з Албанією, Грузією, Йорданією, Косово, Молдовою, Чорногорією, північною Македонією та Україною.

Відзначається, що меморандуми про взаєморозуміння передбачають дії в області політики, які бенефіціари приймають на себе для отримання другого траншу макрофінансової допомоги.

«Для України політичні умови програми МФД на суму 1,2 млрд євро є більшими та всеосяжними і стосуються зміцнення управління державними фінансами, управління і верховенства закону, реформи судової системи, конкуренції на газовому ринку, поліпшення бізнес-клімату та управління державними підприємствами», - йдеться в заяві.

Раніше Єврокомісія дозволила продаж ліків від коронавірусу.

Також нагадаємо, Єврокомісія зібрала 9,5 млрд євро на розробку вакцини від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: