Ляшко висловився щодо ефективності вакцини Sinovac

Читать на русском
Поки зарано судити про остаточну ефективність вакцини від коронавірусу китайської компанії Sinovac. Всі отримані дані - ще не остаточні.
kmu.gov.ua

На сьогоднішній день ще зарано судити про остаточну ефективність вакцини від коронавірусу китайської компанії Sinovac, оскільки всі отримані в різних країнах дані не є підсумковими.

Про це заявив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю для LB.ru.

Пандемія COVID-19: чотири етапи вакцинації українцівУкраїнців хочуть вакцинувати від коронавірусу в чотири етапи – з січня 2021-го до березня 2022 року. Але це попередній план.

Він, зокрема, пояснив різні дані щодо ефективності вакцини від коронавірусу китайської компанії Sinovac в Бразилії, Туреччини та Індонезії.

«Це ще не остаточні дані ... Дослідження проводять на декількох платформах, потім їх збирають і оголошують результат», - сказав він.

Ляшко підкреслив, що МОЗ України чекатиме офіційних результатів випробування вакцини, які повинна оприлюднити компанія Sinovac. За його словами, їх повинні були оголосити ще 7 січня.

Головний санлікар також нагадав, що контракт на закупівлю вакцини Sinovac передбачає, що вона повинна показати ефективність 70% або вище.

«Чітко прописано, що ми вакцину приймемо, тільки якщо вона буде зареєстрована і тільки якщо її клінічна ефективність на третій стадії досліджень буде не менше ніж 70%. Якщо буде менше - це підстава для того, щоб за банківськими гарантіями кошти повернулися», - додав Ляшко.

Однак для реєстрації вакцини будь-яким регулятором її ефективність може бути і 50,1%, зазначив він.

Нагадаємо, вакцина компанії Sinovac, яку замовила Україна, після випробувань в Бразилії показала ефективність нижче за 60%.

Також повідомлялося, що доза COVID-вакцини Sinovac буде коштувати для українців 504 грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: