У Раді назвали строки початку вакцинації в Україні

Читать на русском
Вакцинація населення від коронавірусу розпочнеться з другої половини лютого - очікується постачання 910 тис. доз вакцин.

Вакцинація населення від коронавірусу розпочнеться з другої половини лютого - очікується постачання 910 тис. доз вакцин.

Про це повідомив голова комітету Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький в Facebook.

COVID-паспорт або «паспорт вакцинації»: що це і в яких країнах вже видаютьДеякі країни вже почали видавати громадянам паспорт вакцинації. У майбутньому він може бути одним з обов'язкових документів для подорожей. Що це і чим відрізняється від імунного паспорта.

«Міністр запевнив, що вакцинація розпочнеться у другій половині лютого. За його словами, ми очікуємо постачання 910 тисяч доз вакцини. Якщо під час випробувань буде підтверджена ефективність китайської вакцини на рівні 70%, в Україні згідно з контрактом, завезуть 700 тисяч доз. Ще 210 тисяч доз вакцини Pfizer-BioNTech Україна отримає у першій половині лютого в рамках ініціативи СOVAX», - розповів Радуцький.

За словами Радуцького, з 25 січня країна повернеться до адаптивного карантину.

«Міністерство поки не проводило аналіз ефективності більш жорстких карантинних обмежень, які почали діяти з 8 січня. Міністр пообіцяв публічно відзвітувати про результати після 24 січня. На мій погляд, це важливо. Але наполягати на продовженні обмежень МОЗ не планує. З 25 січня країна повернеться до адаптивного карантину», - сказав Радуцький.

Народний депутат також запевнив, що система доплат для медпрацівників триватиме.

Раніше ВООЗ виступила проти обов'язкової вакцинації при міжнародних поїздках.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: