САП скерувала до суду справу про підкуп голови Фонду держмайна

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура склала обвинувальний акт і скерувала його до суду у справі підкупу голови державного фонду.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження про підкуп двома особами голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«Прокурорами САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно осіб, які намагались надати неправомірну вигоду у розмірі 5 млн доларів голові Фонду державного майна України», – інформують у прокуратурі.

У САП повідомили, що восени 2019 року троє осіб запропонували голові Фонду держмайна $5 млн неправомірної вигоди в обмін на призначення на посаду директора ПАТ «Одеський припортовий завод», 99,5% акцій якого належать державі, наперед визначеної особи та сприяння у здійсненні господарської діяльності з вказаним підприємством. Їх було затримано одразу після надання першої частини неправомірної вигоди, а саме - $50 тис. Пізніше їм повідомили про підозру.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Валерія Троця, Віталія Колеснікова і Сергія Щербака. Нещодавно один із підозрюваних, а саме Щербак, пішов на угоду зі слідством. Вищий антикорупційний суд цю угоду затвердив і визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України. Також судді призначили йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років, зі звільненням від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком у 3 роки.

Нагадаємо, суд взяв Колеснікова під варту із альтернативою 12,6 млн грн застави. Нещодавно ВАКС зменшив йому розмір застави вдвічі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: