Хабар голові Фонду держмайна: ВАКС затвердив угоду з обвинуваченим

Читать на русском
Антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, яка була укладена між прокурором та обвинуваченим.
Сергій Щербак у засіданні

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Сергієм Щербаком, якого обвинувачують у причетності до дачі хабара голови Фонду державного майна Дмитру Сенниченку.

Таке рішення 28 травня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію засідання.

Суд визнав Щербака винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України. Також судді призначили йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років, зі звільненням від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком у 3 роки. Крім того, на обвинуваченого поклали наступні обов'язки: повідомляти органи пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; періодично з'являтися до органу пробації для реєстрації та не виїжджати з України без дозволу органу пробації.

Як відомо, НАБУ затримало Валерія Троця, Віталія Колеснікова і Щербака за підозрою у дачі хабара голові Фонду держмайна. За версією слідства, затримані запропонували голові Фонду державного майна України $5 млн неправомірної вигоди в обмін на призначення на посаду директора ПАТ «Одеський припортовий завод» (99,5% акцій належать державі) наперед визначеної особи.

За задумом призначений керівник державного підприємства нібито мав сприяти співробітництву між заводом і певним колом приватних компаній, пов'язаних із ініціаторами корупційного злочину. Затримані планували надавати неправомірну вигоду частинами впродовж року з моменту досягнення домовленостей. Під час передачі першого траншу в $50 тисяч їх викрили детективи НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: