На Закарпатті скасували всі рішення про регіональні мови – омбудсмен

Читать на русском
На території Закарпатської області всі рішення органів місцевого самоврядування про функціонування регіональних мов скасували.
Фото: radiosvoboda.org

На території Закарпатської області всі рішення органів місцевого самоврядування про функціонування регіональних мов визнали такими, що втратили чинність. Офіційний статус тепер має тільки українська мова.

Про це повідомив мовний омбудсмен Тарас Кремінь в Facebook у вівторок, 19 січня.

Обслуговування українською: набула чинності 30 стаття мовного законуУкраїнська стає мовою обслуговування споживачів. Вступає в силу стаття 30 закону про забезпечення функціонування української мови як державної.

Зокрема, він розповів, що отримав лист Закарпатської обласної прокуратури, в якому повідомляється про те, щщо рішенням Берегівської районної ради №40 від 29.12.2020 визнані такими, що втратили чинність рішення щодо регіональної мови Берегівської та Виноградівської районних рад.

«Таким чином, усі рішення органів місцевого самоврядування про функціонування регіональних мов на території Закарпатської області скасовано», - зазначив омбудсмен.

Кремінь уточнив, що мова йде, зокрема, про рішення Солотвинської сільради про визнання румунської мови регіональною.

Нагадаємо, раніше омбудсмен повідомляв, що за три дні отримав близько сотні скарг, які стосувалися сфери обслуговування українською мовою.

Також він розповідав, куди і як можна скаржитися у разі порушення норм мовного закону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: