Шкарлет повідомив, як бачить навчання студентів після локдауну

Читать на русском
Студенти після 24 січня мають продовжити навчання в змішаному форматі або очно за сприятливої епідситуації з COVID.
mon.gov.ua

Українські студенти після 24 січня мають продовжити навчання в змішаному форматі або очно за сприятливої ​​епідситуації з COVID-19.

Таку думку висловив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у вівторок, 19 січня, в Telegram.

Школа після локдауну: учням яких класів варто повернутися в режим офлайнЧому карантин не впливає на результати ЗНО та кого варто було би повернути до школи якнайшвидше з дистанційного навчання.

«Професійно-технічна, професійна перед вищим і вища освіта - навчання після 24 січня. Позиція МОН наступна: за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації студенти закладів професійної (професійно-технічної), професійної перед вищим і вищої освіти повинні продовжити навчання в змішаному форматі або очно», - написав він.

За словами міністра, виші будуть самостійно вирішувати, коли і в якій формі організовувати навчання - з урахуванням епідситуації в кожному окремому регіоні.

«Окреме питання - практика. Ряд спеціальностей і більшість професій вимагають практичного навчання, а тому важливо організувати студентські та учнівські практики з обов'язковим дотриманням карантинних заходів», - додав глава МОН.

Нагадаємо, раніше Шкарлет заявив, що школярі випускних класів повернуться до змішаної форми навчання після 24 січня. Повноцінні заняття за партами в школах поновляться в тих областях, де ситуація із захворюваністю буде контрольованою.

Напередодні стало відомо, що Офіс генпрокурора відкрив кримінальну справу за фактом «кнопкодавства» за Шкарлета під час голосування в Раді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: