У Раді зареєстрували законопроєкт про COVID-вакцини для українців

Читать на русском
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, завдяки якому Україна зможе використовувати вакцини від коронавірусу, розроблені фармацевтичними компаніями Pfizer\BioNTech, Sinovac Biotech, Moderna, Sinopharm, AstraZeneca.
Фото з відкритих джерел

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, завдяки якому Україна зможе використовувати вакцини від коронавірусу, розроблені фармацевтичними компаніями Pfizer\BioNTech, Sinovac Biotech, Moderna, Sinopharm, AstraZeneca.

Про це повідомив глава комітету здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Верховної Ради Михайло Радуцький у Facebook.

Вакцинація від COVID-19: який план має Україна та інші держави світуУ Британії хочуть до вересня вколоти хоча б одну дозу COVID-вакцини кожному дорослому, в Чехії – до вересня прищепити близько 60 відсотків дорослого населення.

«На сьогодні жодна вакцина від СOVID-19 не пройшла повний цикл випробувань. Щеплення в ЄС, США та інших країнах розпочались в режимі екстреного використання (emergency use). Українське законодавство не передбачає такого режиму. Тому для реєстрації вакцин в нашій країні виникла потреба законодавчих змін», - зазначив Радуцький.

Він зазначив, що у проекті закону говориться, що уряд може реєструвати вакцини для використання при наступних умовах:

  • наявності даних про успішне проведення доклінічних випробувань;

  • клінічні дослідження вакцини проводилися з дозволу відповідних компетентних органів США, Великобританії, Швейцарської Конфедерації, Японії, Австралії, Канади, Китаю, Ізраїлю, Індії, Мексики, Бразилії або Європейського Союзу;

  • відома потенційна користь лікарського засобу;

  • не існує адекватної, схваленої і доступної альтернативи.

Якщо препарат відповідає перерахованим вище вимогам, тоді його можуть зареєструвати в Україні для екстреного медичного використання.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у ЄС мають намір створити механізм, який надасть можливість поділитися вакцинами від коронавірусу з менш забезпеченими країнами.

Також ми писали, що через нерівномірний розподіл вакцин проти коронавірусу у світі, людство знаходиться на межі катастрофічного морального падіння.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: