Киргизстану довелося відмовитися від вакцини Pfizer

Читать на русском
Влада Киргизстану відмовилася від вакцини PfizerBioNTech. В країні немає спеціальних холодильників з екстремально низькими температурами для зберігання препарату.
фото REUTERS

Влада Киргизстану відмовилися від вакцини PfizerBioNTech, яку країні запропонували в рамках механізму розподілу COVAX, оскільки в Киргизстані немає спеціальних холодильників з екстремально низькими температурами для зберігання препарату.

Про це у вівторок, 19 січня, заявив міністр охорони здоров'я країни Алимкадир Бейшеналієв, передає портал 24.kg.

Вакцинація від COVID-19: який план має Україна та інші держави світуУ Британії хочуть до вересня вколоти хоча б одну дозу COVID-вакцини кожному дорослому, в Чехії – до вересня прищепити близько 60 відсотків дорослого населення.

«Три дні тому нам запропонували 1 мільйон 200 тисяч доз вакцини Pfizer, але її потрібно зберігати при мінус 70 градусах. У нас немає таких холодильників - один коштує $4 тисячі, і потрібні також спеціальні шприці. Загалом необхідно понад $2 мільйонів, щоб вакцинувати киргизів, в бюджеті таких грошей немає. Будемо просити у програми іншу вакцину, вивчимо холодовий ланцюг», - розповів він.

За словами глави МОЗ Киргизстану, зараз ведуться переговори з РФ щодо їхньої вакцини проти коронавірусу.

«Писали Володимиру Путіну, щоб вони передали нам прийнятну вакцину - Sputnik V або Vector, які зберігаються за температури від -2 до -18 градусів», - повідомив Бейшеналієв і додав, що такі холодильники в країні є.

Нагадаємо, в Україні вакцинація населення від коронавірусу почнеться з другої половини лютого. Очікується постачання 910 тис. доз (700 тисяч доз китайської вакцини Sinovac, якщо вона доведе ефективність на рівні 70%, і ще 210 тисяч доз вакцини Pfizer-BioNTech).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: