Казахстан розпочне COVID-вакцинацію з 1 лютого

Читать на русском
З 1 лютого в Казахстані розпочнеться масова вакцинація від коронавірусу російською вакциною Спутник V.
Фото: Liter.kz

З 1 лютого в Казахстані розпочнеться масова вакцинація від коронавірусу російською вакциною «Спутник V». Першими почнуть робити щеплення людям з груп ризику.

Про це повідомляє видання Liter.kz.

Вакцинація від COVID-19: який план має Україна та інші держави світуУ Британії хочуть до вересня вколоти хоча б одну дозу COVID-вакцини кожному дорослому, в Чехії – до вересня прищепити близько 60 відсотків дорослого населення.

Як заявив на засіданні уряду міністр охорони здоров'я Олексій Цой, 19 січня заплановане підписання договору між Карагандинським фармацевтичним комплексом і Російським фондом прямих інвестицій на постачання першої партії 20 тисяч доз вакцини «Спутник V». 20 січня країна очікує отримати дозвіл на її разове ввезення.

«З 1 лютого планується почати вакцинацію від коронавірусу відповідних груп населення. Перший етап - це медичні працівники інфекційних лікарень, швидкої медичної допомоги, відділення реанімації, ПМСД, приймальних покоїв лікарень, санепідслужби - близько 100 тисяч осіб - з 1 лютого 2021 року», - розповів Цой.

З березня 2021 року почнеться другий етап вакцинації. Планується вакцинувати близько 150 тисяч осіб - педагоги шкіл, працівники університетів, співробітники відомчих медичних служб. З квітня вакцину почнуть отримувати педагоги шкіл-інтернатів, дитячих дошкільних установ, студенти, особи з хронічними захворюваннями - всього 600 тисяч осіб.

Поетапно до кінця 2021 року буде вакциновано 6 мільйонів громадян Казахстану.

Крім того, МОЗ Казахстану також планує впровадити електронні паспорти вакцинації громадян.

Нагадаємо, на сьогоднішній день COVID-вакцинацію вже почали близько півсотні країн. Деякі з них впроваджують і так звані «паспорти вакцинації».

У МОЗ повідомляли, коли розпочнеться вакцинація в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: