Криклій пояснив, чому в цьому році подорожчають залізничні квитки

Читать на русском
В Україні в березні 2021 року почнеться зростання цін на залізничні квитки, оскільки індексація не проводилася вже два роки.
Фото Слово і діло

В Україні вже два роки поспіль не проводилась індексація цін на залізничні квитки. Зараз перевезення збиткові, і щоб виправити ситуацію ціни в 2021 році будуть піднімати поступово.

Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій в ефірі програми «Сніданок з 1+1» у понеділок, 18 січня.

Заміна старих маршруток у містах: законопроєкт внесли в РадуУ Раді зареєстрований законопроєкт №4583, який допоможе замінити старі маршрутки в міському транспорті.

«Індексація планувалася у 2020 році. Але були різні коронавірусні обмеження. Зокрема, більше трьох місяців пасажирські перевезення були зупинені, тому не було сенсу. Заплановано, що з березня щомісяця будуть робити індексацію по 2%», - сказав він.

За його словами, після березня ціни будуть підніматися через індексацію тарифів. При цьому він нагадав, що на квитках можна заощадити до 40%, якщо купувати їх завчасно.

Міністр також нагадав, що в цьому році УЗ вперше виділять з бюджету кошти на нові вагони та оновлення інфраструктури.

Коли сервіс Укрзалізниці буде відповідати вартості – міністр інфраструктури Владислав КриклійСніданок з 1+1

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що в «Укрзалізниці» шукають інвесторів для реалізації проєкту поїздів зі швидкістю до 350 км/год зі столиці до найбільших міст України.

А днем ​​раніше Криклій заявив про старт реформи УЗ.

«Слово і діло» продовжує відстежувати обіцянки міністрів і політиків. Зокрема, у Владислава Криклія виконано 49 обіцянок і ще 143 в процесі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: