В «Укрзалізниці» хочуть запустити потяги швидкістю до 350 км/год

Читать на русском
В Укрзалізниці шукають інвесторів для реалізації проєкту потягів зі швидкістю до 350 км/год зі столиці до найбільших міст України.
Фото: УНІАН

В «Укрзалізниці» шукають інвесторів для реалізації проєкту потягів зі швидкістю до 350 км/год зі столиці до найбільших міст України.

Про це повідомили у пресслужбі УЗ.

За словами голови правління підприємства Володимира Жмака, в УЗ є проєкт швидкісного сполучення за напрямками з Києва до Львова, Харкова та Одеси, який нині на етапі обговорення.

«Для цього нам потрібні інвестиції, самі ми цей проєкт не подолаємо, тому потрібен інвестор, який зацікавлений у концесійному підході», – розповів він, зазначивши, що вже є зацікавлені учасники.

Також Жмак додав, що сім вокзалів планують облаштувати «за європейським зразком».

«Для пасажирів і для «Укрзалізниці» на вокзалі потрібна колія, зала очікування і два офіси для продажу квитків. Все інше буде торговим центром. Ми хочемо зробити вокзали за європейським зразком, коли до 60% відвідувачів вокзалів не є пасажирами, а приходять туди, як у торговий центр», – резюмував Жмак.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомляв, що УЗ вперше виділять з бюджету кошти на нові вагони та оновлення інфраструктури.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: