Криклій заявив про старт реформи «Укрзалізниці»

Читать на русском
В Україні почалася структурна реформа УЗ, в рамках якої вже створили підрозділ вантажних перевезень та інфраструктури.
Фото Слово і діло

В Україні почалася структурна реформа компанії «Укрзалізниця», в рамках якої вже створили підрозділ вантажних перевезень та інфраструктури.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій у п'ятницю, 15 січня, передає прес-служба відомства.

Реформи-2021: які зміни в цьому році чекають на УкраїнуВ Україні в 2021 році повинні провести судову реформу, розпочати земельну реформу і завершити децентралізацію.

За його словами, реформа почалася із затвердження нової організаційної структури та створенням підрозділів вантажних перевезень - «УЗ Карго» і інфраструктури - «УЗ Інфра».

«Реформа залізничних перевезень – одне з ключових завдань, яке ми поставили перед собою в Міністерстві. Планом заходів з реформування залізничного транспорту також передбачено впровадження структурної реформи Укрзалізниці. І ці перетворення вже розпочаті – затверджено нову організаційну структуру УЗ, що відповідає європейським директивам, а також утворено філію вантажних перевезень «УЗ Карго» та оператора інфраструктури «УЗ Інфра»», - розповів міністр.

Він зазначив, що для повноцінної реформи на залізниці вкрай важливим залишається ухвалення Радою законопроекту «Про залізничний транспорт», який передбачає створення конкурентного ринку перевезень.

За його словами, структурна трансформація УЗ також дозволить забезпечити прозорість фінансових потоків всередині компанії, підвищити якість управління кожним видом діяльності і підготуватися до появи приватних конкурентів на ринку залізничних перевезень.

Нагадаємо, раніше Криклій повідомляв, що УЗ вперше виділять з бюджету кошти на нові вагони та оновлення інфраструктури.

У той же час НАБУ розслідує закупку УЗ електроенергії за завищеними цінами.

Також повідомлялося, що «Укрзалізниця» планує збільшити ціни на квитки в 2021 році.

Сьогодні стало відомо, що в Раді зареєстрований законопроєкт №4583, який допоможе замінити старі маршрутки в міському транспорті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: