Заміна старих маршруток у містах: законопроєкт внесли в Раду

Читать на русском
У Раді зареєстрований законопроєкт №4583, який допоможе замінити старі маршрутки в міському транспорті.
Фото Слово і діло

У Верховній раді зареєстрували законопроєкт №4583, мета якого замінити старі маршрутки в міському транспорті.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій в Facebook у п'ятницю, 15 січня.

В Україні з'явиться нова модель громадського транспорту: як замінити маршруткиМіністерство інфраструктури ініціювало законопроект, яким пропонує нову модель громадського транспорту, що дозволить замінити маршрутки автобусами й електробусами.

«Ухвалення цього законопроєкту дасть змогу нарешті вимагати від перевізників якості і залишити в минулому старі і розвалені автобуси», - зазначив він.

Міністр також пояснив суть документа.

«Для цього, ми взагалі міняємо підхід та пропонуємо замість не завжди прозорих конкурсів на маршрути почати закуповувати транспортну послугу через ProZorro. Це відкрита та прозора конкуренція, а конкуренція завжди підвищує якість. І що важливо - міста самі зможуть визначати ціну та справедливо платити за кілометри, які обслужено», - розповів Криклій.

За його словами, таким чином можна буде покінчити з дискримінацією щодо пільговиків, бо перевізник вже отримує гроші за кілометри.

«Такий підхід також дасть змогу вимагати від перевізників не тільки обслуговування пасажирів на комфортабельних автобусах, а й встановлення трекерів і валідаторів для електронної оплати», - додав очільник Мінінфраструктури.

Нагадаємо, раніше Криклій повідомляв, що УЗ вперше виділять з бюджету кошти на нові вагони та оновлення інфраструктури.

«Слово і діло» продовжує відстежувати обіцянки міністрів і політиків. Зокрема, у Владислава Криклія виконано 46 обіцянок і ще 148 в процесі.

Наприклад, раніше Криклій запевнив, що в 2021 році буде встановлено 375 комплексів автоматичної фото-та відеофіксації дорожнього руху.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: