У справі Бердянського порту відшкодували збитки

Читать на русском
У Національному бюро повідомили, що у справі одного з морських портів відбулося відшкодування збитків.
Бердянський порт

У кримінальному провадженні про 2,49 млн грн збитків Бердянської філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України» відшкодували завдані збитки.

Про це повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро.

«Бердянській філії ДП «АМПУ» впродовж квітня 2020 року–січня 2021 року повернули 2,49 млн грн, сплачених за непоставлене обладнання. Збитки відшкодовано повною мірою за результатами викриття детективами НАБУ корупційної схеми та проведення досудового розслідування за процесуального керівництва прокурорів САП», – інформують у відомстві.

Як відомо, спочатку слідство встановило, що чотири особи організували схему, за якою державне підприємство перерахувало комерційній компанії кошти за фактично непоставлене обладнання. Як наслідок, державі було завдано збитків на суму 2,49 млн гривень, що підтверджено висновком судової економічної експертизи. Разом із керівником Бердянського філії АМПУ Олександром Барчаном підозрювали заступника начальника БФ АМПУ Віталія Бур'яна, інженера філії Олександра Джембрі та ексдиректорку приватної компанії Наталю Панченко.

За даними «Слово і діло», інженер Бердянської філії АМПУ Джембрі та заступник Барчана пішли на співпрацю зі слідством. Стосовно Джембрі справу призначили до розгляду на 19 січня, водночас стосовно Бур'яна провадження закрили через сплив строків досудового розслідування.

Нагадаємо, суд обрав запобіжні заходи підозрюваним у справі про збитки БФ АМПУ. Раніше суд на прохання НАБУ призначив експертизу в цьому провадженні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: