САП скерувала до суду справу про збитки Бердянського порту

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура склала та скерувала до суду обвинувальний акт у справі збитків філії держпідприємства АМПУ.
Бердянський портфото: пресслужба Бердянського порту

Спеціалізована антикорупційна прокуратура за результатами розслідування Національного антикорупційного бюро скерувала до суду обвинувальний акт у справі 2,5 млн грн збитків Бердянській філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України».

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

«Прокурори САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерували до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт у справі про обвинувачення 3 осіб, серед яких начальник та заступник начальника Бердянської філії ДП АМПУ, а також колишня керівниця комерційної компанії, у зловживанні службовим становищем, що завдало 2,5 млн гривень збитків Бердянській філії АМПУ», – інформують у САП.

Як відомо, слідство встановило, що чотири особи організували схему, за якою державне підприємство перерахувало комерційній компанії кошти за фактично непоставлене обладнання. Як наслідок, державі було завдано збитків на суму 2,49 млн гривень, що підтверджено висновком судової економічної експертизи. Крім Барчана, у цій справі підозрюють заступника начальника БФ АМПУ Віталія Бур'яна, інженера філії Олександра Джембрі та ексдиректорку приватної компанії Наталю Панченко.

За даними «Слово і діло», інженер Бердянської філії АМПУ Джембрі пішов на співпрацю зі слідством.

Нагадаємо, суд обрав запобіжні заходи підозрюваним у справі про збитки БФ АМПУ. Раніше суд на прохання НАБУ призначив експертизу в цьому провадженні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: