НАБУ повідомило про підозру начальнику Бердянської філії АМПУ

Читать на русском
Дії начальника порту були кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.
Бердянскьйи порт

За процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем, яке завдало збитків на майже 2,5 млн гривень начальнику Бердянської філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України».

Про це повідомляється на сторінці САП у Facebook 19 лютого.

Дії начальника порту були кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. За даними «Слово і Діло», затримали і повідомили про підозру Олександру Барчуну. Крім нього, також затримали ще трьох осіб – заступника начальника порту Віталія Бур'яна, інженера держпідприємства Олександра Джембрі і колишнього директора Дніпровської філії Харківського монтажно-виробничого підприємства «Електропівденмонтаж» Наталію Вдовик.

Слідством встановлено, що вказані особи організували схему, за якою державне підприємство перерахувало комерційній компанії кошти за фактично непоставлене обладнання. Як наслідок, державі було завдано збитків на суму 2,49 млн гривень, що підтверджено висновком судової економічної експертизи

Наразі досудове розслідування у справі триває. Вирішується питання про повідомлення затриманим особам про підозру.

Раніше стало відомо, що суд за клопотанням Національного антикорупційного бюро призначив почеркознавчу експертизу у кримінальному провадженні щодо можливої «фіктивної» поставки автокрану Бердянської філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: