ВАКС ще на два місяці відсторонив начальника адміністрації Бердянського порту

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку відсторонення підозрюваного від посади.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 30 вересня строк відсторонення від посади начальника Бердянської філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України» Олександра Барчана, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до завдання збитків на суму 2,49 млн грн.

Таке рішення 30 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє пресслужба суду.

«30 липня слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання прокурора та продовжив строк відсторонення від посади начальника Бердянської філії Державного підприємства «Адміністрація морських портів України». Строк дії ухвали – до 30 вересня включно», – інформують у ВАКС.

27 лютого ВАКС відсторонив Барчана від посади на два місяця, до 26 квітня. Після чого суд ще раз продовжував його відсторонення від посади на два місяці. Нещодавно ВАКС продовжив термін відсторонення Барчана до 1 серпня.

Як відомо, слідство встановило, що чотири особи організували схему, за якою державне підприємство перерахувало комерційній компанії кошти за фактично непоставлене обладнання. Як наслідок, державі було завдано збитків на суму 2,49 млн гривень, що підтверджено висновком судової економічної експертизи. Крім Барчана, у цій справі підозрюють заступника начальника БФ АМПУ Віталія Бур'яна, інженера філії Олександра Джембрі та ексдиректорку приватної компанії Наталю Панченко.

Нагадаємо, суд обрав запобіжні заходи підозрюваним у справі про збитки БФ АМПУ. Раніше суд на прохання НАБУ призначив експертизу в цьому провадженні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: