У трьох містах розпочалися повторні вибори міського голови

Читать на русском
Сьогодні, 17 січня, у трьох містах України проходить повторне голосування на виборах міських голів.
Архівне фото

Сьогодні, 17 січня, у трьох містах України проходить повторне голосування на виборах міських голів.

Про це повідомляє прес-служба Центральної виборчої комісії.

Місцеві вибори: кого обирали мерами облцентрів у 2006-2020 рокахВ Україні відбулися чергові місцеві вибори. Слово і діло пропонує подивитися, хто очолював облцентри з 2006 року.

Зазначається, що повторні вибори проходять в Броварах, Борисполі та Новгороді-Сіверському. Відповідні рішення про їх призначення прийняли місцеві територіальні виборчкоми.

Так, перевибори мера і міськради в Броварах міська ТВК призначила 23 листопада. Київський окружний адміністративний суд 9 листопада визнав вибори в цьому місті такими, що не відбулися. Апеляційний суд 11 листопада підтвердив це рішення.

Проведення повторних виборів мерів у Борисполі і Новгород-Сіверському обумовлені смертю переможців виборчих перегонів.

На виборах мера Новгород-Сіверського у Чернігівській області переміг чинний глава міста Олег Бондаренко. Однак у кінці жовтня він помер від коронавірусу.

Бориспільська міська ТВК призначила повторні вибори міського голови ще 24 листопада. У Борисполі переможець виборів Анатолій Федорчук помер від COVID-19 також у кінці жовтня до оголошення офіційних результатів виборів. Федорчук був главою міста з 2006 року.

Нагадаємо, раніше у ЦВК заявили, що місцеві вибори, які проходили в Україні у 2020 році, були одними із найскладніших в історії нашої держави.

Також ми писали, що харківська обласна прокуратура відкрила провадження щодо голови Харківської ТВК Ольги Мозгової, яка оголосила Геннадія Кернеса обраним мером без повторного складання ним присяги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: