ЦВК назвала головні особливості місцевих виборів

Читать на русском
Місцеві вибори, які відбулися 25 жовтня, стали одними з найскладніших в історії України. Про це повідомив заступник голови ЦВК Віталій Плукар, пише пресслужба відомства в четвер, 10 грудня.

Місцеві вибори, які відбулися 25 жовтня, стали одними з найскладніших в історії України.

Про це повідомив заступник голови ЦВК Віталій Плукар, пише пресслужба відомства в четвер, 10 грудня.

Вибори були складними «в зв'язку з умовами, які склалися під час їхньої організації». Серед причин такої ситуації Плукар перерахував нове виборче законодавство, реформу адміністративно-територіального устрою і пандемію COVID-19.

Як політики впоралися з обіцянками, які мали виконати до зимиДавид Арахамія провалив обіцянку підписати коаліційну угоду, а Борис Філатов – закінчити ремонт в амбулаторії.

На думку Плукара, проблемні питання вимагають широкої дискусії про шляхи їх вирішення і відповідно більш чіткого і якісного правового врегулювання на законодавчому рівні. Тому пріоритетним завданням після завершення місцевих виборів 2020 є належне доопрацювання виборчих процедур, усунення прогалин та вдосконалення норм Виборчого кодексу.

«Крім того, варто приділити окрему увагу розвитку інфраструктури, спрямованої на підвищення правової культури, правової свідомості та професіоналізації учасників виборчого процесу», - резюмував заступник голови ЦВК.

Нагадаємо, 15 листопада в Україні відбувся другий тур місцевих виборів. Повторне голосування проводилося в семи містах.

Протягом дня спостерігачі фіксували нечисленні порушення виборчого процесу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: