На Донбасі неможливо провести місцеві вибори у березні 2021 – ЦВК

Читать на русском
Місцеві вибори в окремих громадах Донбасу неможливо провести в березні 2021 року. Немає можливості забезпечити безпеку виборців.
Фото: cvk.gov.ua

Місцеві вибори в окремих громадах Донбасу неможливо провести в березні 2021 року, оскільки неможливо забезпечити безпеку виборців.

Про це повідомив Центрвиборчком.

У ЦВК розглянули висновки від військово-цивільних адміністрацій в Донецькій і Луганській областях, а також від управлінь СБУ та командування операції Об'єднаних сил.

У листах від відомств сказано, що у прифронтових частинах Донецької та Луганської областей неможливо гарантувати безпеку виборців через тривалі обстріли з боку бойовиків. Крім цього, в цих регіонах висока терористична загроза.

Раніше повідомлялося, що місцеві вибори хочуть провести у 10 сільських, селищних, міських територіальних громадах Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та 8 – Сєверодонецького і Щастянського районів Луганської області. Для цього ЦВК і просила висновки відомств щодо безпеки.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної ради Дмитро Разумков заявляв про неможливість проведення місцевих виборів за українським законодавством на тимчасово окупованій бойовиками території Донбасу, адже організувати прозорий виборчий процес в умовах війни вкрай важко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: