Через заочне оголошення Кернеса мером Харкова відкрили кримінальну справу

Читать на русском
Прокуратура Харкова порушила кримінальне провадження через оголошення Геннадія Кернеса мером Харкова без повторного складання присяги.
фото міськрада Харкова

Харківська обласна прокуратура відкрила провадження щодо голови Харківської ТВК Ольги Мозгової, яка оголосила Геннадія Кернеса обраним мером без повторного складання ним присяги.

Про це повідомила депутат Харківської міськради від партії «Слуга народу» Аліна Мустафаєва в Facebook.

«Фактор Кернеса»: у кого найбільше шансів прийти до влади у ХарковіЕксперт вважає, що влада, яка зможе асоціюватися із політичним спадком Геннадія Кернеса матиме найвищі шанси на довиборах у Харкові.

«Харківська обласна прокуратура за моїм зверненням порушила справу проти голови Харківської ТВК Ольги Мозгової. Саме вона оголосила, що обраний міський голова Геннадій Кернес не повинен повторно складати присягу», - написала Мустафаєва.

Депутат також опублікувала відповідь прокуратури на її звернення. У документі сказано, що провадження було відкрито 11 січня за ч. 1 статті 367 (службова недбалість) ККУ.

Справу розслідує управління Нацполіції у Харківській області.

Нагадаємо, мер Харкова Геннадій Кернес помер 17 грудня від ускладнень після коронавірусу. Він помер в німецькій клініці «Шаріте» після трьох місяців лікування. 23 грудня у Харкові відбувся похорон градоначальника.

Кернес вперше був обраний міським головою Харкова в 2010 році. У 2015 році він переобрався на цей пост. На місцевих виборах у 2020 році за Кернеса, який вже перебував на лікуванні за кордоном, проголосували 60,34% виборців.

Перша сесія нового складу міської ради Харкова відбулася без нього. На ній Кернес заступив на посаду мера, хоча і був відсутній на засіданні. Як заявила глава Харківської територіальної виборчої комісії Ольга Мозгова, Кернесу не потрібно складати присягу, бо він раніше займав посаду міського голови і вже складав її.

«Слово і діло» аналізувало, як зміниться політичний розклад у Харкові після смерті Кернеса.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: