Місцеві вибори: новий розклад політсил в облрадах

Читать на русском

Підбиваючи підсумки місцевих виборів, ми подивились, як розподілилися голоси виборців між політичними партіями в обласних радах. Однак на той момент Центральна виборча комісія ще не надала офіційних даних щодо Київської, Рівненської та Херсонської областей. Натепер ЦВК опублікувала цю інформацію, а ми оновили інфографіку про новий розклад політсил в обласних радах.

За даними ЦВК на 3 грудня 2020 року, у Київській обласній раді найбільше голосів отримала ЄС – 29,8%. До облради також пройшли ще 4 парламентські партії: СН (26,2%), «Батьківщина» (16,7%), «За майбутнє» (16,7%), ОПЗЖ (10,7%).

У Рівненській облраді більшість взяла «Євросолідарність» – 21,9%. Решта партій розподілились так: СН – 18,7%, «За майбутнє» та «Батьківщина» отримали по 14,1%, «Сила і Честь» – 12,5%, РПЛ – 9,4%, «Свобода» – 9,4%.

Херсонська обласна рада майже на чверть складається з представників ОПЗЖ (23,4%). Достатньо потужну підтримку в облраді матиме новий мер Херсона Колихаєв, адже його партія «Нам тут жити» набрала 20,3%. Ще п’ять партій в облраді розподілились наступним чином: СН – 17,2%, ЄС – 10,9%, «Наш край» – 10,9%, «Батьківщина» – 9,4%, місцева політсила колишнього мера «Блок Сальдо» – 7,8%.

Раніше «Слово і діло» проаналізувало, хто з мерів облцентрів пішов на другий термін, а хто – на третій та четвертий.

Також ми подивились, які політсили отримали найбільше представництво серед голів міських громад.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: