Учасники нападу на Капітолій ймовірно планували вбити конгресменів – ЗМІ

Читать на русском
Учасники нападу на будівлю американського Конгресу, який стався 6 січня під час масових заворушень у Вашингтоні, ймовірно планували схопити і вбити народних обранців.
Фото: Chris Kleponis/Sipa USA

Учасники нападу на будівлю американського Конгресу, який стався 6 січня під час масових заворушень у Вашингтоні, ймовірно планували «схопити і вбити» народних обранців.

Про це з посиланням на федеральну прокуратуру США повідомляє Associated Press.

Трампу оголосили другий імпічмент: у чому звинуватили президента і що буде даліДональд Трамп став першим в історії США президентом, якому Палата представників двічі оголосила імпічмент.

Зазначається, що інформацію про плани вбити конгресменів правоохоронці отримали в ході розслідування справи жителя Арізони Джейкоба Чанслі, який був активним учасником штурму Капітолію і був одягнений у хутряну шапку з рогами та мав при собі спис із прапором США.

«Вагомі докази, у тому числі слова і дії самого Чанслі в Капітолії, підтверджують, що намір бунтівників полягав в тому, щоб схопити і вбити обраних посадових осіб», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що в залі засідань Конгресу Чанслі залишив записку з погрозами на адресу віце-президента США Майку Пенсу.

В той же час, виконувач обов'язків прокурора округу Колумбія Майкл Шервін заявив, що у влади Вашингтона немає прямих доказів, що учасники штурму планували захоплення або вбивства членів конгресу.

Ще один федеральний прокурор Тод Елісон заявив, що розслідування все ще знаходиться на початковій стадії, а отже робити поспішні висновки про наміри учасників штурму не варто.

Він додав, що подібні звинувачення «будуть доречними» під час розгляду справи у суді.

Нагадаємо, 6 січня у Вашингтоні розпочалися масштабні заворушення, в яких взяли участь прихильники Дональда Трампа, які виступають проти визнання демократа Джо Байдена президентом США.

Вони захопили будівлю Капітолію, в якій проходило засідання американського Конгресу. Схожі демонстрації відбувалися і в інших містах країни.

Пізніше стало відомо, що американські правоохоронці відкрили більш ніж півтори сотні кримінальних справ за фактом масових заворушень 6 січня та вже затримали кількох обвинувачених.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: