Трамп закликав своїх прибічників утриматися від насильства

Читать на русском
Чинний президент Сполучених Штатів Дональд Трамп закликав американців утриматися від насильства під час запланованих на найближчі дні акцій протесту.
Фото: The Washington Post

Чинний президент Сполучених Штатів Дональд Трамп закликав американців утриматися від насильства під час запланованих на найближчі дні акцій протесту.

Про це повідомляє телеканал Fox News.

Більшість американців хочуть, щоб Трампа усунули з посади – опитуванняБільшість американців хочуть щоб чинного президента США Дональда Трампа негайно усунули з посади або ж щоб він самостійно покинув Білий дім.

«У світлі повідомлень про нові демонстрації я закликаю не допускати ніякого насильства, порушення закону і вандалізму. Я закликаю всіх американців допомогти знизити напруженість і забезпечити спокій», - заявив глава Білого дому.

Радники Трампа додали, що 45-й президент США виступає за мирну передачу влади адміністрації нового президента Джо Байдена.

Нагадаємо, 6 січня у Вашингтоні розпочалися масштабні заворушення, в яких взяли участь прихильники Дональда Трампа, які виступають проти визнання демократа Джо Байдена президентом США.

Вони захопили будівлю Капітолію, в якій проходило засідання американського Конгресу. Схожі демонстрації відбувалися і в інших містах країни.

Після цього в Конгресі США закликали віцепрезидента країни Майка Пенса усунути Трампа від посади. Сам Пенс заявив, що не планує цього робити.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: