Більшість американців хочуть, щоб Трампа усунули з посади – опитування

Читать на русском
Більшість американців хочуть щоб чинного президента США Дональда Трампа негайно усунули з посади або ж щоб він самостійно покинув Білий дім.
Фото з відкритих джерел

Більшість американців хочуть щоб чинного президента США Дональда Трампа негайно усунули з посади або ж щоб він самостійно покинув Білий дім.

Про це свідчать результати опитування Reuters та Ipsos.

Зазначається, що за негайну відставку Трампа виступили 57% респондентів.

При цьому 30% респондентів відповіли, що Трампа слід усунути з використанням Двадцять п’ятої поправки до Конституції США. Її положення дозволяють усувати президента від посади, якщо він не може виконувати свої службові обов'язки.

14% опитаних заявили, що Конгрес має оголосити Трампу імпічмент, а 13% — що глава держави має піти у відставку самостійно.

Приблизно 70% респондентів відповіли, що не схвалюють дій Трампа 6 січня, коли на мітингу він закликав тисячі своїх послідовників вийти на Капітолій.

Водночас 7 із 10 людей, які на президентських виборах віддали свій голос за Трампа, засуджують дії тих, хто увірвався в Капітолій.

79% опитаних назвали учасників нападу на Капітолій «злочинцями» або «дурнями» (включно з двома третинами виборців Трампа). Водночас позитивно охарактеризували учасників штурму значно менше американців. Зокрема, 9% опитаних назвали їх «небайдужими громадянами», а 5% — патріотами.

Опитування проводили в інтернеті англійською мовою по всій території Сполучених Штатів. Було опитано 1 005 дорослих американців, зокрема 339, які сказали, що проголосували за Трампа. Похибка не перевищує 4%.

Нагадаємо, 6 січня у Вашингтоні розпочалися масштабні заворушення, в яких взяли участь прихильники Дональда Трампа, які виступають проти визнання демократа Джо Байдена президентом США.

Вони захопили будівлю Капітолію, в якій проходило засідання американського Конгресу. Схожі демонстрації відбувалися і в інших містах країни.

Після цього в Конгресі США закликали віцепрезидента країни Майка Пенса усунути Трампа з посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: