Пенс відмовився відстороняти Трампа від посади

Читать на русском
Віцепрезидент Сполучених Штатів Майк Пенс заявив, що не планує використовувати 25-у поправку до Конституції США для того, щоб відстороняти чинного президента Дональда Трампа від посади.
Фото з відкритих джерел

Віцепрезидент Сполучених Штатів Майк Пенс заявив, що не планує використовувати 25-у поправку до Конституції США для того, щоб відстороняти чинного президента Дональда Трампа від посади.

Про це він повідомив у листі, адресованому спікерові палати представників Ненсі Пелосі.

Пенс назвав умову відсторонення Трампа від посадиВіце-президент США Майк Пенс використає 25-у поправку до Конституції Сполучених Штатів для відсторонення чинного американського президента Дональда Трампа лише у разі, якщо поведінка останнього стане ще більш непередбачуваною.

У ньому зазначається, що використання поправи для відсторонення Трампа створило б «жахливий прецендент».

«Зараз, коли від терміну президента залишається всього вісім днів, ви і партія демократів вимагаєте, щоб я і адміністрація задіяли 25-ю поправку. Я не вважаю, що подібні дії відповідають інтересам нашої країни чи відповідають нашій конституції», - йдеться в листі.

Пенс також закликав Конгрес уникнути дій, які здатні ще більше розділити суспільство або призвести до зростання напруженості.

Нагадаємо, 6 січня у Вашингтоні розпочалися масштабні заворушення, в яких взяли участь прихильники Дональда Трампа, які виступають проти визнання демократа Джо Байдена президентом США.

Вони захопили будівлю Капітолію, в якій проходило засідання американського Конгресу. Схожі демонстрації відбувалися і в інших містах країни.

Після цього в Конгресі США закликали віцепрезидента країни Майка Пенса усунути Трампа від посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: