В Україні затвердили мінімальний розмір окладу для держслужбовців

Читать на русском

Кабінет міністрів на засіданні 13 січня затвердив мінімальний розмір окладу для держслужбовців у 2021 році.
фото з відкритих джерел

Кабінет міністрів затвердив мінімальний розмір окладу для держслужбовців у 2021 році – він буде не нижчий за два прожиткових мінімуми.

Рішення ухвалили на засіданні в середу, 13 січня. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

Підвищення мінімалки і судова реформа: що обіцяє Зеленський на 2021 рікВолодимир Зеленський у 2021 році обіцяє розпочати глобальну судову реформу, а також відремонтувати ще більше доріг.

«Кабмін затвердив мінімальний розмір окладу для держслужбовців у 2021 році. Він не може бути менше двох розмірів прожиткового мінімуму для посадових осіб. Постанова стосується державних органів, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, районів у містах, містах обласного значення», - написав Гончаренко.

Оскільки прожитковий мінімум з 1 січня 2021 року становить 2270 гривень, фахівець державного органу буде отримувати не менше 4540 гривень на місяць.

Нардеп також додав документи з порівняльними таблицями.

У них йдеться, що керівник департаменту Верховної ради, Кабміну або Офісу президента повинен отримувати не менше 37 тис. 800 гривень, генеральний директор директорату - 20 700 грн, а фахівець державного органу - 8200 грн.

Нагадаємо, раніше в Мінфіні пояснили, чому відклали підвищення «мінімалки» в Україні.

«Слово і діло» розбиралася, у кого виросла пенсія з 1 січня 2021-го.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: