У Мінфіні пояснили, чому відклали підвищення «мінімалки»

Читать на русском
Кабмін відклав підвищення мінімальної зарплати до 6500 гривень в липні 2021 року після консультацій з міжнародними партнерами, які заявили про ризики інфляції.
president.gov.ua

Кабінет міністрів вирішив відкласти підвищення мінімальної зарплати до 6500 гривень в липні 2021 після консультацій з міжнародними партнерами, які застерегли про можливу інфляцію.

Про це розповів міністр фінансів Сергій Марченко, повідомляє пресслужба Мінфіну в п'ятницю, 11 грудня.

Підвищення «мінімалки» відкладається: як це позначиться на доходах українцівЕксперт вважає, що уряд визнає, що економіка країни у скрутному становищі, однак підвищення соціальних виплат без комплексного підходу могло мати негативні наслідки.

«Ми прорахували можливість підвищити цей показник до 6000 гривень з початку року і до 6500 - з 1 липня. Але в процесі переговорів з міжнародними партнерами прозвучали застереження щодо потенційних інфляційних небезпек. Звідси - побажання підстрахуватися, перенісши нововведення на кінець року», - повідомив міністр.

Як зазначив Марченко, зміни мінімальної зарплати пов'язані з багатьма суміжними факторами, які впливають на соціально-економічну ситуацію.

Остаточне рішення щодо підвищення ухвалять в середині 2021 року, додав він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що мінімальна зарплата в Україні виросте до 6,5 тисяч гривень у грудні 2021 року, а не в липні, як планувалося раніше. Відповідна норма закладена в проєкті бюджету-2021, який вже готовий до другого читання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: