Отримати британську візу стане простіше – Кулеба

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що з Великою Британією йдуть переговори про спрощення візового режиму.

Україна веде переговори з Великою Британією про спрощення візового режиму, однак про його скасування поки не йдеться.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю «Обозревателю», опублікованому 13 січня.

Зеленський не виконав обіцянку запровадити візову лібералізацію для громадян ІндіїВолодимир Зеленський провалив обіцянку скоро лібералізувати візовий режим для громадян Індії.

«У Британії один з найжорстокіших візових режимів у світі. Але назвемо речі своїми іменами - британці не готові йти на безвіз, але вони готові до діалогу щодо мобільності для спрощення візового режиму. Реальна перспектива наступна: візи залишаться, але отримувати їх стане простіше», - сказав Кулеба.

Він додав, що в грудні 2020 роки зустрічався з послом Великої Британії і зазначив, що «необхідні дієві кроки з британської сторони на найближчу перспективу».

Що стосується вільних подорожей в країни ЄС в цьому році, то єдиною реальною проблемою для в'їзду є пандемія, зазначив міністр.

«Як тільки ми впишемося в їх (країн Євросоюзу, - ред.) критерії - а там ключове це обсяг і динаміка захворюваності, - я вас запевняю, що всі проблеми для безвізу відразу зникнуть», - заявив Кулеба.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2020 року Україна і ЄС попередньо домовилися про промисловий безвіз.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: