«Плівки Деркача» підготував Онищенко – Мінфін США

Читать на русском
Записи розмов екс-президента України Петра Порошенка та колишнього віце-президента США Джо Байдена, які навесні 2020 року публікував нардеп Андрій Деркач, були отримані ним від екс-нардепа Олександра Онищенка, який зараз знаходиться поза межами України.
Фото з відкритих джерел

Записи розмов екс-президента України Петра Порошенка та колишнього віце-президента США Джо Байдена, які навесні 2020 року публікував нардеп Андрій Деркач, були отримані ним від екс-нардепа Олександра Онищенка, який зараз знаходиться поза межами України.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів Сполучених Штатів.

«Плівки Деркача»: чому зараз, кому вигідно та як далі будувати відносини зі СШАПлівки Деркача дають підстави знову говорити про український чинник у американській політиці напередодні виборів президента.

Зазначається, що саме Онищенко, якого підозрюють у створенні корупційної схеми, пов’язаної із неправомірною реалізацією видобутого на державних надрах газу, передав Деркачеві відредаговані записи розмов Порошенка та Байдена.

«Онищенко, який переховується від українського правосуддя за звинуваченням в корупції, надав відредаговані копії вказаних аудіозаписів розмов між колишніми українськими та американськими чиновниками, які Деркач опублікував в період з травня по липень 2020 роки для дискредитації офіційних осіб США та здійснення впливу на вибори в США», - повідомили у відомстві.

Саме через це Онищенка внесли до списку українців, яких підозрюють у втручанні в американські вибори, і проти яких 11 січня у США запровадили санкції.

Окрім того, у відомстві додають, що минулорічна інформаційна атака на Національне антикорупційне бюро України з боку народних депутатів Андрія Деркача та Олександра Дубінського, які теж потрапили до санкційного списку США, була частиною їхньої змови, яка повинна була «заперечити власні корупційні методи».

«Деркач і Дубінський лобіювали проти НАБУ, намагаючись змінити керівництво НАБУ та дискредитувати Бюро як організацію, а також заперечити власні корупційні методи», - зазначають в американському Мінфіні.

Нагадаємо, екс-нардеп Онищенко вже довгий час перебуває за кордоном, його у підозрюють у тому, що у 2013-2016 роках він вчинив низку кримінальних правопорушень.

За версією слідства, будучи заступником голови паливного комітету Верховної ради, він був обізнаний про попит та ціни на ринку природного газу в Україні та мав контроль над компаніями ТОВ «Надра Геоцентр», ТОВ Фірма «Хас» та ТОВ «Карпатнадраінвест», які є операторами за договорами про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування».

Це нібито допомогло йому створити схему заволодіння коштами державної компанії від реалізації газу, видобутого на державних надрах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: