Влада Індонезії підтвердила катастрофу зниклого літака Boeing

Читать на русском
Літак Boeing 737-500, який 9 січня зник з радарів за кілька хвилин після вильоту з аеропорту індонезійської Джакарти, таки зазнав аварії.
Фото з відкритих джерел

Літак Boeing 737-500, який 9 січня зник з радарів за кілька хвилин після вильоту з аеропорту індонезійської Джакарти, таки зазнав аварії.

Про це повідомив міністр транспорту Індонезії Буді Кар'я Сумаді в інтерв'ю Detik.

Стала відома кількість загиблих внаслідок авіакатастроф у 2020 роціВпродовж 2020 року через пандемію коронавірусу у світі зменшилася кількість авіарейсів та кількість аварій літаків, водночас кількість загиблих в авіакатастрофах зросла.

За його словами, катастрофа сталася неподалік від острова Мале.

Повідомляється, що літак Sriwijaya Air SJY-182, який рухався по маршруту Джакарта-Понтіак, втратив зв’язок із диспетчерами за кілька хвилин після вильоту із аеропорту в Джакарті.

За даними ресурсу FlightRadar24, літак набрав висоту в 10 900 футів (приблизно 3322 метри), після чого висота раптово змінилася до 8 950 футів (2728 метрів). Згодом літак почав швидко знижуватися доти, доки на висоті в 250 футів (76 метрів) повністю не втратив зв’язок з диспетчером.

На борту літака перебувало 56 пасажирів, в тому числі 10 дітей, повідомив співробітник національного пошуково-рятувального агентства Басарнаса. За даними місцевих ЗМІ, на борту було 6 членів екіпажу.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року в Індонезії розбився літак Boeing 737 MAX, внаслідок чого загинули 189 пасажирів і членів екіпажу.

А у січні 2020 року український літак авіакомпанії МАУ був збитий іранськими військовими біля аеропорту Тегерана. Тоді загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу - громадяни України, Афганістану, Британії, Ірану, Німеччини, Канади і Швеції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: