Стала відома кількість загиблих внаслідок авіакатастроф у 2020 році

Читать на русском
Впродовж 2020 року через пандемію коронавірусу у світі зменшилася кількість авіарейсів та кількість аварій літаків, водночас кількість загиблих в авіакатастрофах зросла.
Архівне фото

Впродовж 2020 року через пандемію коронавірусу у світі зменшилася кількість авіарейсів та кількість аварій літаків, водночас кількість загиблих в авіакатастрофах зросла.

Про це з посиланням на дані нідерландської консалтингової компанії To70 повідомляє агенція Reuters.

Зазначається, що у 2020 році внаслідок авіакатастроф загинуло 299 осіб, що на більш ніж чотири десятки більше, ніж минулого року.

Так, за підрахунками компанії, у 2020 році у світі сталися 40 аварій великих комерційних пасажирських літаків, п'ять з яких виявилися смертельними. У 2019 році на планеті сталися 86 аварій, вісім з яких були смертельними — тоді загинули 257 осіб.

Повідомляється, що зниження кількості аварій відбулося на тлі скорочення рейсів через пандемію. За даними ресурсу Flightradar24, торік кількість пасажирських авіарейсів упала на 42% — до 24,4 мільйона, оскільки більшість країн закривала кордони та запроваджувала інші обмеження на подорожі.

Більшість людей (176), які загинули у 2020 році в авіакатастрофах — це пасажири та екіпаж літака «Міжнародних авіаліній України», збитого неподалік летовища у Тегерані 8 січня 2020 року.

Другим смертельним інцидентом стала катастрофа пакистанського авіалайнера, який зазнав аварії у травні 2020 року, внаслідок чого загинули 98 осіб.

Нагадаємо, у січні 2020 року літак авіакомпанії МАУ був збитий іранськими військовими. У пасажирський літак поцілили під час вильоту з Тегерана. В результаті загинули 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Жертвами стали громадяни України, Ірану, Канади, Швеції, Афганістану і Великобританії.

У липні влада Ірану погодилася сплатити сім'ям загиблих у авіакатастрофі пасажирів компенсації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: