Катастрофа Boeing 737 MAX в Індонезії: назвали причини падіння літака

Читать на русском
Індонезія підготувала доповідь, у якій наведено перелік причин аварії Boeing 737 MAX компанії Lyon Air наприкінці 2018 року над Яванським морем.
Фото -архів.Фото - АР.

Індонезія підготувала доповідь, у якій наведено перелік причин аварії Boeing 737 MAX компанії Lyon Air наприкінці 2018 року над Яванським морем.

Офіційно документ планують представити в листопаді, після того як її підпишуть представники виробника Boeing, пише The Wall Street Journal.

Віктор БондарНародний депутат України
Бондар пообіцяв відновлення виробництва літаків Ан-148 і Ан-140Сказано 4 лютого 2019 р.Статус обіцянки: Архів

Видання зазначає, що в документі не будуть названі головні причини катастрофи, а будуть перераховані близько 100 пунктів, в яких описуються різні проблеми, оскільки форма індонезійської доповіді відрізняється від заведеної в Європі та Америці.

Серед причин аварії - проблеми з обладнанням лайнера і окремі помилки пілотів.

Як зазначає видання, зокрема йдеться про підготовку екіпажів до ситуації, коли автоматична система управління літаком з якоїсь причини виходить із ладу, також планують внести зміни до порядку сертифікації нових літаків.

Нагадаємо, пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії Lion Air впав у море у жовтні 2018 року. Boeing летів із Джакарти до Пангкалпінангу(Індонезія). Через 13 хвилин після зльоту літак втратив зв'язок із наземними службами. Перед аварією екіпаж Boeing 737 запитував у авіадиспетчерської служби дозвіл на повернення до аеропорту.

Також весною 2019 року уряд Ефіопії оприлюднив попередній звіт про катастрофу Boeing 737 Max 8. Міністр транспорту Ефіопії Дагмавіт Могес, представляючи звіт, заявила, що пілоти Boeing 737 Max 8 дотримувалися усіх інструкцій виробника, але це не запобігло катастрофі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: