Американські правоохоронці передали до суду справи учасників нападу на Капітолій

Читать на русском
Американські правоохоронці передали до судів кримінальні справи щодо понад 50 осіб, які 6 січня були учасниками нападу на будівлю Конгресу Сполучених Штатів.
Архівне фото

Американські правоохоронці передали до судів кримінальні справи щодо понад 50 осіб, які 6 січня були учасниками нападу на будівлю Конгресу Сполучених Штатів.

Про це з посиланням на міністерство юстиції США повідомляє «Голос Америки».

Зазначається, що обвинувачення включають незаконне проникнення до Капітолію, в тому числі зі зброєю, порушення комендантської години і ряд інших статей.

Байден назвав учасників атаки на Капітолій терористамиДжо Байден вважає учасників атаки на будівлю американського Конгресу бунтівниками та терористами, а всю вину за те, що сталося у Вашингтоні 6 січня, покладає на Дональда Трампа.

«Федеральний суд округу Колумбія розглядає обвинувачення щодо 13 осіб, які брали участь у нападі на Конгрес США 6 січня 2021 року. Справи ще близько 40 осіб зараз розглядає Вищий суд округу Колумбія», - йдеться у повідомленні.

У ньому також вказано, що в. о. прокурора США Майкл Шервін назвав напад на будівлю Капітолію США атакою на один з ключових інститутів країни.

«Наше відомство у співпраці з іншими правоохоронними органами оперативно задіє всі ресурси для виявлення, арешту і початку судового переслідування осіб, які брали участь в злочинних діях в будівлі Капітолію США», - підкреслив він.

Окрім того, у поліції Вашингтона заявили, що отримали близько 17 тисяч повідомлень від громадян, які нібито мають інформацію про учасників нападу на Капітолій.

Нагадаємо, 6 січня у Вашингтоні розпочалися масштабні заворушення, в яких взяли участь прихильники Дональда Трампа, які виступають проти визнання демократа Джо Байдена президентом США.

Вони захопили будівлю Капітолію, в якій проходило засідання американського Конгресу. Схожі демонстрації відбувалися і в інших містах країни.

Внаслідок масових протестів у Вашингтоні загинуло щонайменше 5 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: